R. Cappellen F.C.

2 - 2

Zon. 06/09/1998 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Louis Lucasstadion

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters: Danny Vanderhoven - Henri Dewart
 
Na RFC Cappellen - R Antwerp FC

Niet voorbij negen Kapellenaars: Great Old mist flankspelers om het verschil te maken

KAPELLEN - Kapellen blijft ook na het bezoek van R Antwerp FC aan de leiding in tweede klasse. Negen Kapellenaars hielden in de slotfase van een pakkende wedstrijd stand tegen een aandringend R.A.F.C. Meer zelfs, tien minuten voor tijd kropen de bezoekers door het oog van de naald toen Vuksanovic bij een 2-2-stand een strafschop op Oldrich Parizek trapte. Antwerptrainer Van Acker wist dat hem een moeilijke middag te wachten stond. Nog nooit in zijn trainerscarière slaagde hij erin de volle buit uit Kapellen mee te pakken. Tot overmaat van ramp bleek Darko Pivaljevic nog te veel last te hebben van een contractuur in de dij. King Darko begon op de bank.

"We wisten dat RFC Cappellen agressief zou spelen en dat ze de lijf-aan-lijf-gevechten niet schuwen," zegt Regi Van Acker. "Daar is mijn ploeg niet tegen gewapend. We hebben geprobeerd dat op te vangen door een snelle balcirculatie. Dat leverde een goede start en een snel doelpunt op, maar nadien lieten we ons in slaap wiegen." RFC Cappellen legde de gebreken van rood-wit opnieuw bloot. De Great Old krijgt het moeilijk als er gevechtsvoetbal wordt gespeeld en het elftal slaagt er niet in via de flanken iets klaar te maken. Dat elke uitwedstrijd voor R.A.F.C. een kopie wordt van deze match leidt geen twijfel. Het is de verdienste van RFC Cappellen dat het op enthousiasme en kracht kon standhouden. Tegen negen man kreeg het team van Regi Van Acker het bij momenten nog knap lastig.

"Hoe minder spelers van RFC op het veld stonden, hoe moeilijker we het kregen," stelt Regi Van Acker vast. "In de tweede helft probeerden we met drie spitsen iets te forceren, maar dan valt het op dat je niet over de geschikte flankspelers beschikt. Als we over één goede linksvoetige flankspeler zouden beschikken, hadden we er zo door gespeeld. Nu maakten we het onszelf moeilijk door doorlopend centraal te spelen en te veel met de bal te lopen. Na die gemiste strafschop mag ik nog tevreden zijn dat we een punt mee naar huis nemen. De wedstrijd laat mij met gemengde gevoelens achter. Enerzijds ben ik ontgoocheld dat we niet konden winnen ondanks de twee uitsluitingen bij RFC Cappellen anderzijds mogen we tevreden zijn met een punt uit deze erg moeilijke verplaatsing."

Vuksanovic mist vlak voor tijd strafschop
De wedstrijd begon verschroeiend met drie doelpunten in de eerste twintig minuten. In de eerste minuut al bracht Ganiyu Owolabi zijn team op voorsprong. Vlak daarop ontsnapte RFC Cappellen aan een vroege doodsteek toen William Verbeeck op de paal trapte. De thuisploeg herstelde zich wonderwel van de vroege opdoffer. Een goed kwartier later stond de thuisploeg op voorsprong. Ofodile slalomde twee keer ongehinderd door de Antwerpdefensie en kende geen genade. Pogingen van Ganiyu Owolabi en Bimbo Fatokun hadden geen succes. Tot Matheeusen op slag van rust Bimbo Fatokun vloerde. Laszlo Nagy zette de terechte strafschop om. Scheidsrechter Ver Eecke vergat wel Matheeusen een tweede gele kaart te geven.

Die gaf hij na de pauze wel aan Oparaku en Sillah zodat RFC Cappellen de slotfase met negen man moest volmaken. Beide ploegen kregen kansen om het laken naar zich toe te trekken. De beste was voor RFC Cappellen maar Vuksanovic zag zijn strafschop tien minuten voor tijd gestopt door Oldrich Parizek (J.V.C. - GvA - 07/09/1998).

(bron: de pers - 07/09/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Oldrich Parizek
2 Abdul Saleem Senanu
3 Jonas De Roeck
4 Geert Emmerechts (K)
5 Laszlo Nagy - 44' (P)
6 William Verbeeck - 88'
8 Olivier Brassart
10 Sandro da Silva
14 Johan Mucher
11 Ganiyu Owolabi - 2'
15 Bimbo Fatokun
 
46' 3 Jonas De Roeck (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
46' 8 Olivier Brassart (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
81' 14 Johan Mucher (uit)/
16 Victor Lembi Kubu (in)
R. Cappellen F.C.
1 Kurt Stoops
2 Alain Lodewijckx (K)
4 Mohammed Sillah - 65' - 76'
5 Mobi Oparaku - 38' - 47'
8 Kurt Matheeusen - 42'
9 Guy Franken
11 Kristof De Voeght
14 Sretko Vuksanovic
16 Adulphus Ofodile - 12' - 20'
17 Mario Walravens
18 Johan Janssens
 
27' 18 Johan Janssens (uit)/
3 Gerd Heylen (in)
68' 11 Kristof De Voeght (uit)/
6 Patrick Van Zundert (in)
82' 16 Adulphus Ofodile (uit)/
7 Nicolas Glouftsis (in)