R. Antwerp F.C.

3 - 1

Vrij. 02/04/1999 20:00 u.

R.C.S. Visétois

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.500
 
Scheidsrechter: Eric Cobbaert

Lijnrechters: Marc Goudeseune - Franky Vandoorne
 
Na R Antwerp FC - RCS Visé

Rood-wit blijft hongerig

DEURNE - Tien minuten volstonden gisteren voor R Antwerp FC om met een fel vertimmerde ploeg RCS Visé van zich af te schudden. Vooral 'verloren zoon' Ganiyu Owolabi schitterde tegen de Walen. Met deze overwinning legt de Great Old de druk bij het ingaan van het paasweekeinde opnieuw bij de achtervolgers. Regi Van Acker toverde voor de aftrap een serieuze verrassing uit de rood-witte hoed. Ganiyu Owolabi mocht postvatten in de spits. De Nigeriaan viste enige tijd geleden naast een transfer naar Turkije en was al enkele maanden compleet op een zijspoor beland. In afwezigheid van de geblesseerde Darko Pivaljevic en de niet-speelgerechtigde Jamie Wood mocht Ganiyu Owolabi nog eens opdraven. De lichtjes zieke Bimbo Fatokun zat op de bank.

Rouwband
R Antwerp FC nam een vliegende start en scoorde al na twee minuten via de Serviër Zoran Campara die met een zwarte rouwband speelde. Even later trapte Ganiyu Owolabi van dichtbij naast. Slechts uitstel van executie voor de bezoekers uit Visé, want opnieuw Ganiyu Owolabi nam na tien minuten de hele verdediging in snelheid en schoot beheerst de 2-0 binnen. Een hongerig R.A.F.C. bleef de wet dicteren en hield de Walen in een wurggreep.
De Great Old ving de talrijke afwezigheden, want naast Darko Pivaljevic en Jamie Wood moesten ook Azubike Oliseh en Ronnie Wallwork toekijken, wonderwel op en voetbalde gretig. De afwezigheid van Azubike Oliseh werd in het middenveld knap opgevangen door Johan Mücher.

Op geen enkel moment in de eerste helft was RCS Visé, vorige week winnaar tegen KFC Turnhout, bij machte om R.A.F.C. te bedreigen. Pas toen de Great Old na een halfuur gas terugnam, slaagde RCS Visé er een keer in richting Oldrich Parizek te trekken. Enkel op een schot van Michiels diende de Tsjechische doelman tussen te komen. Ook na de pauze begon R.A.F.C. het felst. William Verbeeck, Sandro Da Silva en Zoran Campara namen zonder succes Stocklosa onder vuur. Niets wees er op dat moment op dat de leidersploeg in de slotfase nog in de problemen zou komen. Daarvoor zorgde de ingevallen Habets toen hij twintig minuten ver in de tweede helft met een harde kopbal de Bosuildoelman kansloos liet. De aansluitingstreffer zorgde voor zenuwachtigheid in Antwerprangen, van vlot samenspel was geen sprake meer.

Uiteindelijk zorgde Danny Higginbotham enkele minuten voor tijd voor opluchting. De Engelsman zette de strafschop om, toegekend na een fout op de ingevallen Abdul Senanu (J.V.C. - GvA - 3/04/1999).

"R Antwerp FC wil kampioen spelen" (Regi Van Acker)

Antwerptrainer Van Acker bekende na afloop van de match tegen RCS Visé kleur. "We moeten er geen doekjes meer om winden: we gaan voluit voor de titel. We willen kampioen spelen en zo naar eerste klasse gaan. Als ploegen als KV Mechelen, KFC V. Geel en R.A.A. Louviéroise dat mogen zeggen, doen wij dat nu ook. We hebben het er binnen de groep over gehad en we willen er nu duidelijk mee naar buiten komen."

Regi Van Acker was uiterst gecharmeerd door de prestatie van zijn ploeg. "De spelers hebben de match meteen vastgepakt met een enorme gretigheid. In de tweede helft kregen we het even moeilijk, maar dat was ook de verdienste van RCS Visé. Ik moet de hele groep feliciteren en Johan Mücher verdient een speciale vermelding. Het doet me veel plezier dat hij zo'n goede match neerzette."

Op de opstelling van Ganiyu Owolabi wilde Regi Van Acker niet dieper ingaan. "Dat blijft tussen Ganiyu en mezelf. Hij heeft ons uit de nood geholpen en daarmee is dit hoofdstuk voor mij afgesloten." Ganiyu Owolabi werd donderdagavond opgetrommeld. "De trainer vroeg me om te helpen omdat Bimbo Fatokun ziek was geworden. Natuurlijk wilde ik dat. Met zes goals in negen matchen zit ik dit seizoen trouwens aan een aardig gemiddelde (J.V.C. - GvA - 3/04/1999)."

(bron: de pers - 03/04/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
12 Dragan Siljanoski
5 Laszlo Nagy
4 Geert Emmerechts (K)
17 Danny Higginbotham - 85' (P)
6 William Verbeeck
16 Zoran Campara - 2'
14 Johan Mucher
7 Gunter Ribus
10 Sandro da Silva - 10'
11 Ganiyu Owolabi
 
71' 10 Sandro da Silva (uit)/
2 Abdul Saleem Senanu (in)
79' 7 Gunter Ribus (uit)/
15 Bimbo Fatokun (in)
89' 16 Zoran Campara (uit)/
3 Jonas De Roeck (in)
R.C.S. Visétois
1 Stéphane Stocklosa
13 Donatien Kimoni - 21'
3 Sotiros Costoulas
7 Hendrik Brulmans (K)
14 David Samray
6 Damien Cabo
4 Regis Ortmans
12 Thierry Michiels
12 Danny NGombo Mansoni
19 Dario Rappa
11 Edouard Mampuya
 
57' 6 Damien Cabo (uit)/
9 Thierry Habets (in) - 66'
80' 12 Thierry Michiels (uit)/
20 Pascal De Backer (in)