Toeschouwers: 2.000

Scheidsrechter: Nico Van Lierde

Na R Antwerp FC - KVC Westerlo

William Verbeeck scoort in slotfase

DEURNE - R Antwerp FC speelt zaterdagavond in Lier de halve finale van de beker Ludo Coeck. De Great Old versloeg KVC Westerlo dank zij een treffer van William Verbeeck in de slotfase van een gelijkopgaande wedstrijd. Daarmee heeft de ploeg van Regi van Acker het eerste succesje van het seizoen beet.

Ondanks veel goede wil en inzet was het zoeken en tasten voor beide ploegen. De betere combinaties kwamen in de aanvangsfase van R.A.F.C. Doelgevaar was er in de hele eerste helft niet bij. Patje Goots toonde zich nochtans bijzonder bedrijvig. Dat leverde hem enkele open doekjes van het thuispubliek op. De topschutter kon zijn kanon geen enkele keer in stelling brengen. KVC Westerlo kwam na een moeizame start beter in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft kwam roodwit tot twee keer toe goed weg. Eerst kopte Pelic rakelings over, vlak daarop bediende opnieuw Pelic zijn spitsbroeder Brogno. De kopbal van de vrijstaande Italo-Belg ging net voorlangs.

Ook na de pauze hielden beide ploegen mekaar perfect in evenwicht. De toeschouwers kregen vooral middenveldspel te zien. De verdedigers bleven baas over de aanvallers, de doelmannen keken lange tijd werkloos toe. In het slotkwartier kreeg de wedstrijd opnieuw een broodnodige injectie. Net zoals in de eerste helft was het opnieuw Westerlo dat de eerste kansen creëerde. William Verbeeck speelde slecht terug en de ingevallen Ferreira mocht alleen op doelman Aleks Klak die de voorkeur had gekregen op Oldrich Parizek, afgaan. De Braziliaanse spits verzuimde de wedstrijd te beslissen. Hij trapte naast. Enkele minuten later bracht Aleks Klak redding op een kopbal van Thans.

De Great Old kende meer succes bij de afwerking. Frans pakte simpel een volley van Patje Goots, Abdul Senanu zag zijn afstandsschot net naast gaan. Attent storen van William Verbeeck bracht doelman Frans in verlegenheid. De Antwerpse belofte aarzelde niet en prikte de 1-0 tegen de netten (J.V.C - GvA - 8/07/1999).

R.A.F.C. boekt eerste succesje tegen eersteklasser

R Antwerp FC begon gretig aan de match en creëerde zonder al te veel moeite een mooi veldoverwicht tijdens het eerste half uur. Dit werd deels mogelijk gemaakt door een mak KVC Westerlo dat speltechnisch niet veel voorstelde en weinig meer liet zien dan een aantal overtredingen die door de Antwerpaanhang niet in dank werden afgenomen. Vooral Schaessens, nochtans een soliede en secuur verdediger, moest het de hele match ontgelden. Ondanks het overwicht van R.A.F.C., kwamen er weinig kansen langs beide zijden. Het laatste kwartier van de eerste helft dreef KVC Westerlo het tempo op en speelde korter op de bal. De Great Old plooide als vanzelf terug. Conclusie: geen doelpunten, R.A.F.C. wel winnaar op punten.

De tweede helft startte met KVC Westerlo dat duidelijk beter wilde doen. R.A.F.C. werd teruggedrongen op de eigen helft. Er waren een paar leuke pogingen. Tot twee keer toe kwamen de bezoekers dicht bij een doelpunt. Eerste scheerde de bal rakelings over, daarna stond Aleks Klak precies op de juiste plaats om een schot van dichtbij te keren. Na een "blunderterugspeelbal" mocht rood-wit zich gelukkig prijzen dat de doorgebroken aanvaller van KVC Westerlo, alleen voor Aleks Klak, overhaast en onnauwkeurig afwerkte. Toen iedereen zich al verzoend had met strafschoppen gebeurde aan de overzijde een bijna identieke fase. Een scherpe voorzet vanop de rechterflank werd gebrekkig weggewerkt.

Sandro Da Silva kon nog net de bal een tik geven voor doelman Frans de bal onder controle kon krijgen. Het leer schoot de lucht in en de kort gevolgde William Verbeeck ving beheerst op. Hij schoot binnen voor de Westerlo-defensie het gevaar kon keren. 1-0 en de tribune uit haar dak. R.A.F.C. trok zich op aan het doelpunt en speelde met nog vijf minuten te gaan, de match perfect uit. Nog vermelden dat zowel Stefan Leleu als Patje Goots tot de uitblinkers behoorden. Marc Van Britsom was verdienstelijk, maar viel minder op. Ook de nog steeds als testspeler ingeschreven Jurgen De Neys maakte een goede beurt. R.A.F.C. is na het recent hervatten van de training meteen op goeie weg, al viel de prestatie van KVC Westerlo tegen. Zaterdag volgt de behoorlijk moeilijke verplaatsing naar Lier (de Marxman - 07/07/1999).

Ganiyu Owolabi

46' Geert Emmerechts (uit)/
Jonas De Roeck (in)
46' Gunter Ribus (uit)/
Sandro da Silva (in)
65' Ganiyu Owolabi (uit)/
Vedran Pelic

45' Frank Machiels (uit)/
Mario Verheyen (in)
58' Vedran Pelic (uit)/
Allan Ferreira (in)
58' Cvijan Milosevic (uit)/
Dirk Thoelen (in)
75' Bart Willemsen (uit)/