R. Antwerp F.C.

0 - 1

Zat. 24/07/1999 19:30 u.

Beitar Jerusalem

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.000
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken
 
Na R Antwerp FC - Beitar Jeruzalem

Eerste nederlaag voor vermoeid R Antwerp FC

DEURNE - Een vermoeid R Antwerp FC kwam zaterdag tegen een uitgekookt Beitar Jerusalem slechts matig voor de dag. De eerste tegengoal uit de oefencampagne betekende voor de Great Old meteen ook de eerste nederlaag.

De oefenstage in Schoten had op fysiek vlak zijn tol geŽist. "Last van zware benen," verwoordde Marc Van Britsom het algemeen gevoel in de groep. "Logisch dat iedereen wat vermoeid is na een zware trainingsweek," zegt Regi Van Acker. "Nu is het zaak de scherpte en frisheid terug te vinden tegen de competitiestart. Vergeet ook niet dat Beitar niet zomaar een ploeg is. Zo gaan we er in tweede klasse geen tegenkomen. De eerste helft hebben we nog redelijk meegespeeld, maar zachtjesaan werd het tempo te hoog voor ons."

Nochtans had de Great Old al na twee minuten op voorsprong moeten staan. Patje Goots legde de bal panklaar voor Ganiyu Owolabi. De Nigeriaan wrong de wenkende kans vakkundig de nek om. Stilaan kwam Beitar in de wedstrijd en Stefan Leleu moest een lobje van Shitrit van de lijn kegelen. Oldrich Parizek bracht redding op een poging van Paco. William Verbeeck zag een droge knal knap gered door doelman Korenfike. Een actie van Paco even voorbij het uur zette de Antwerpdefensie op het verkeerde been.

De spits gaf Shandor de kans de 0-1 binnen te koppen. Van Acker liet massaal de bankzitters aanrukken. In de slotfase ontsnapte rood-wit aan een tweede goal toen alweer Paco vanop vijf meter naast een leeg doel trapte. Ondanks de nederlaag blikt Regi Van Acker tevreden terug op de voorbije week. "Ik heb de groep gefeliciteerd na het oefenkamp. Er is hard getraind en ik stelde een enorme discipline en groepsgeest vast. Het enthousiasme van de laatste week was vorig jaar of in het verleden niet mogelijk (J.V.C. - GvA - 26/07/1999)."

(bron: de pers - 26/07/1999)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Barry Budts
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Jurgen De Neys
William Verbeeck
Marc Van Britsom
Zoran Campara
Sandro da Silva
Ganiyu Owolabi
Patrick Goots
 
46' Ganiyu Owolabi (uit)/
Bimbo Fatokun (in)
46' Zoran Campara (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
63' Barry Budts (uit)/
Johan Mucher (in)
63' Stefan Leleu (uit)/
Laszlo Nagy (in)
63' Geert Emmerechts (uit)/
Jonas De Roeck (in)
70' William Verbeeck (uit)/
Gunter Ribus (in)
Beitar Jerusalem
Korenfike
Paco
Shandor - 62'
Shitrit
Abuksis