K.R.C. Harelbeke

3 - 1

Zon. 28/09/1997 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Forrestierstadion

Toeschouwers: 4.000
 
Scheidsrechter: Eddy De Coninck

Lijnrechters: André Colignon - Rudi Cammerman
 
Na KRC Harelbeke - R Antwerp FC

R Antwerp FC is boos op iedereen - "Onze benarde positie is grotendeels de schuld van de voetbalbond" (G. Kessler)

HARELBEKE - Beide ploegen verschenen in een 4-4-2 opstelling aan de aftrap. Wat meer opviel was de manier waarop de aanvallers zich vaak op een simpele manier van hun verdedigers konden ontdoen. Dat mondde uit in diverse doelkansen, maar aangezien scoren zowel bij KRC Harelbeke als bij R Antwerp FC niet het sterkste punt is, moet er al veel verkeerd gaan wil de bal in doel belanden. Een flater van Gaspercic bijvoorbeeld die een kopbal van Darko Pivaljevic achter de lijn stopte in plaats van ervoor. Voor het eerst dit seizoen stond de Bosuilploeg op voorsprong.

Dat duurde hooguit een tiental minuten. Laamers en Vissers timmerden een modelaanval in mekaar. Verschelde mocht onder Aleks Klak binnenschieten. Ondertussen was Wim Kiekens niet fit genoeg gebleken. Na diens vervanging door Dragan Siljanoski viel bij R Antwerp FC het middenveld compleet weg. Iwan Ilic en Dragan Glogovac moesten bijspringen op de lijn bij een poging van Verschelde en een kopbal van Zéré. De beste kans kwam er bij een schaarse tegenaanval toen Bimbo Fatokun een nieuw foutje van Gaspercic niet kon afstraffen. Ook een schot van Manu Godfroid had, mits meer zelfbeheersing, KRC Harelbeke opnieuw op achterstand kunnen plaatsen.

De tweede helft werd slechts een afkooksel van de eerste die technisch ook al niet veel te bieden had, maar toch nog enkele momenten in petto had die het publiek konden boeien. Dat was na de kampwisseling helemaal niet meer het geval. Er werd ook meer op zekerheid gespeeld. Uiteindelijk had KRC Harelbeke iets meer in huis dan R Antwerp FC, wat resulteerde in een tweede treffer van Verschelde, ditmaal met de kop op center van Kubik. Na een strafschopfout van William Verbeeck, maakte Vanhaezebrouck er vanop de stip nog 3-1 van (J.C. - GvA - 29/09/1997).

(bron: de pers - 29/09/1997)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak
13 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
15 Dragan Glogovac
7 Zoran Campara
2 Wim Kiekens
8 Manu Godfroid - 21'
9 Darko Pivaljevic - 15'
19 Bimbo Fatokun
 
26' 2 Wim Kiekens (uit)/
12 Dragan Siljanoski (in) - 55'
73' 13 Ivan Ilic (uit)/
6 William Verbeeck (in)
73' 19 Bimbo Fatokun (uit)/
11 Argent Beciri (in)
K.R.C. Harelbeke
Ronny Gaspercic
Nordine Hameg
Hein Vanhaezebrouck - 83' (P)
Patrice Zéré
Arkadiusz Kubik
Daniël Maes
Martinus Laamers - 71'
Hans Visser
Joris De Tollenaere (K)
Piet Verschelde - 26' - 72'
Mike Okoth Origi
 
60' Mike Okoth Origi (uit)/
Rimantas Zvingilas (in)
86' Joris De Tollenaere (uit)/
Dragan Tadic (in) - 87'
88' Hans Visser (uit)/
Kurt Deltour (in)