R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 08/04/2000 20:00 u.

K.M.S.K. Deinze

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.000
 
Scheidsrechter: Denis Bruggeman

Lijnrechters: Peter Hermans - Pieter Polfliet
 
Na R Antwerp FC - KMSK Deinze

Regi Van Acker en zijn club maken zich op voor kampioenenfeest - "De beslissende stap naar de titel is gezet met deze zege"

DEURNE - R Antwerp FC mag zich opmaken voor het kampioenenfeest in tweede klasse. Winst tegen K.S.V. Ingelmunster woensdag in de eigen Bosuil volstaat om de titel binnen te halen. De Great Old moet geen rekening meer houden met achtervolger KV Oostende, die gisteren slechts gelijkspeelde in Luik.

Regi Van Acker weet dat de buit bijna binnen is. "De zege tegen KMSK Deinze was de beslissende stap," aldus de Antwerptrainer. "Ik voelde de voorbije dagen dat er druk was in de groep. We hadden vorige week geen goede prestatie geleverd terwijl iedereen graag zo snel mogelijk kampioen wil worden. Dat we tegen KMSK Deinze met een pak geblesseerden en geschorsten zaten, maakte de zaken er niet gemakkelijker op." De kern van Regi Van Acker werd dit seizoen inderdaad nooit zo geteisterd als vorige zaterdag. Liefst vijf basisspelers en niet de minsten, waren buiten strijd. R.A.F.C. mag dan de beste en grootste kern van tweede klasse hebben, tegelijk Darko Pivaljevic, Patje Goots, Marc Van Britsom, Jurgen De Neys en Kirk Hilton vervangen is een onmogelijke opgave.

Nochtans raakte de leider tegen een zwak KMSK Deinze op geen enkel moment in verlegenheid en werden de drie punten moeiteloos thuisgehouden. De afwezigheid van het koningskoppel Patje Goots-Darko Pivaljevic was uiteraard het meest acute probleem. Hierdoor kwam het gewicht van de aanval volledig op de schouders te liggen van Bimbo Fatokun, de derde spits die dit seizoen gezien de kwaliteit van de concurrentie slechts sporadisch aan spelen toekwam. Dat uitgerekend Bimbo Fatokun zijn club tien minuten voor tijd volledige zekerheid gaf over de zege, maakte de Nigeriaan blij als een kind.
"Ik ben meer dan gelukkig," glunderde de supersub. "Het is geleden van in november in Ingelmunster dat ik nog scoorde."

"Ik moet de trainer danken dat hij in mij bleef geloven. Zijn vertrouwen was enorm belangrijk. Ook de supporters waren fantastisch. Ook zij zijn me blijven steunen, ook al lukte het tegen KMSK Deinze niet vanaf het eerste moment. Ze moedigden me aan en hebben me de kracht gegeven om in de slotfase toch nog een belangrijk doelpunt te scoren. Natuurlijk voelde ik vooraf druk. Ik kreeg een kans, dus moest ik iets laten zien. Wat zouden de supporters zeggen als ik een doelkans zou missen? Met Darko en Patje wint de ploeg bijna altijd. Dus was ik verplicht om er iets van te maken. Ik ben blij dat het gelukt is." Regi Van Acker blikte vooruit naar de wedstrijd van woensdag tegen K.S.V. Ingelmunster.

"Daar moeten we het kampioenschap beslissen. We hebben alles in eigen handen. Ik voel dat de overwinning tegen KMSK Deinze de groep deugd heeft gedaan. De druk is wat weggeŽbd en iedereen is klaar om de laatste jump richting titel te plaatsen. Eindelijk zullen we dan hebben waar heel de club, alle supporters en spelers, zolang naartoe hebben gewerkt (J.V.C. - GvA - 10/04/2000)."

(bron: de pers - 10/04/2000)
 
Minuut per minuut
11' David pakt een schot van Gunter Ribus.
36' Sandro Da Silva schiet na een uitschuiver van David vanuit een scherpe hoek in het zijnet.
40' G O A L: Barry Budts bedient Sandro Da Silva die schitterend in de winkelhaak binnenknalt (1-0).
57' Vergucht kopt naast.
59' Bimbo Fatokun gaat neer in het strafschopgebied in een duel met Brewaeys. De scheidsrechter fluit strafschop en geeft Brewaeys rood.
60' Geert Emmerechts ziet de strafschop gestopt door David.
64' David maakt een kopbal van Stefan Leleu onschadelijk.
68' Geert Emmerechts legt terug op Jonas De Roeck. Hij stuit op David.
79' G O A L: Bimbo Fatokun rondt knap voorbereidend werk van Siljanoski af (2-0).
89' David stopt in twee tijden een harde knal van Laszlo Nagy.
(Bron: GvA - 10/04/2000)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Oldrich Parizek
Dragan Siljanoski
Stefan Leleu
Geert Emmerechts
Barry Budts
Gunter Ribus
Zoran Campara
Jonas De Roeck
Luke Chadwick
Sandro da Silva - 38'
Bimbo Fatokun - 78'
 
72' Luke Chadwick (uit)/
William Verbeeck (in)
77' Gunter Ribus (uit)/
Abdul Saleem Senanu (in)
85' Zoran Campara (uit)/
Laszlo Nagy (in)
K.M.S.K. Deinze
Mario David
Andy Colpaert
Hendrik Van Hende
Gregory Vandenbulcke
Joris Brewaeys
Yves Audoor
Yves Vanalderwereft
Bjorn Deloof
Bart Baele
Tony Sergeant
Fabio Vergucht
 
57' Yves Vanalderwereft (uit)/
David Bossuyt (in)
72' Bart Baele (uit)/
Walid Dhakouani (in)