R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 29/07/2000 19:30 u.

Fortuna Sittard

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 2.500
 
Scheidsrechter: Peter Jordens
 
Eerste grote test valt mee: wisselvallige Antwerpenaars worden pas wakker na de rust
DEURNE - R Antwerp FC rondde zaterdag zijn eerste grote test op eigen grond succesvol af. De Sinjoren wisselden een barslechte eerste periode af met beter werk na rust. Niet toevallig vielen ook dan de goals uit de lucht. Eerst Jonas De Roeck, nadien de ingevallen Patrick Goots bezorgden de neo-eersteklasser een al bij al verdiende zege.

Voor de Koreaan Ki-Hyeon zit de eerste testweek erop in Antwerpen. Zaterdag werd de Aziaat één helft lang aan zijn lot overgelaten. Eenzaam dobberend in de spits was het lang wachten op goede acties van rood-wit. Die kwamen pas na rust, toen de Great Old zijn te grote respect voor de Nederlandse eersteklasser had afgeschud. Eerst schoot Patje Goots nog wel naast en knalde een bedrijvige Tony Sergeant van dichtbij voorlangs. Op het uur had R Antwerp FC, dan toch zijn voorsprong beet. De ook al ingevallen Bernt Evens infiltreerde langs rechts, Jonas De Roeck tikte makkelijk binnen. Zeven minuten later kon de Koreaan Ki-Hyeon Seol zich tonen. Hij schilderde het leer op het hoofd van Patje Goots die fraai binnenknikte. Of het voldoende is voor de testende spits om straks ook een contract in de wacht te slepen, moet nog blijken. "Het is voor niemand makkelijk," reageerde Regi Van Acker. "Het is heel moeilijk communiceren met hem en je voelt ook dat die kerel zich absoluut wil tonen. Dan ga je zaken forceren. De eerste helft moest hij dan ook nog in ondankbare omstandigheden aantreden. "We zien wel," hield Regi Van Acker de boot nog even af.

Aanwinsten
De sportieve baas begreep dat zijn werkvolk geen koninginnenstuk op de mat had gelegd, ondanks verdere kansen voor Patje Goots en William Verbeeck. "Neen, het was geen hoogvlieger," gaf ook Regi Van Acker toe. "De eerste helft speelden we met te veel ontzag voor de Nederlanders. Terwijl ze toch ook bezwijken als er druk wordt gezet. Dat bleek in de tweede periode. Die twee schitterende goals maken veel goed. Ik heb de jongens een vrije dag gegeven. Kwestie van de zinnen even te verzetten."

Intussen lijkt het er steeds meer op dat R Antwerp FC met Bernt Evens en Tony Sergeant meer dan behoorlijk viste in de kweekvijver van tweede klasse. "Dacht je dat ze in tweede klasse niet kunnen voetballen, misschien? Ja, zowel Bernt Evens als Tony Sergeant doen aardig hun best en zullen zeker aanwinsten zijn. Hopelijk kunnen we deze week ook Sandro Da Silva nog heropvissen. Dan blijft enkel de rechterflank, waar we twee afwezigen tellen, nog het zorgenkind. Ook dat zullen we oplossen tegen de eerste competitiedag."
(K.G. - bron: GvA - 31/07/2000)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Oldrich Parizek
7 Gunter Ribus
3 Stefan Leleu
18 Zoran Campara
20 Jurgen De Neys
6 William Verbeeck
16 Jonas De Roeck - 60'
8 Marc Van Britsom
9 Luke Chadwick
14 Tony Sergeant
26 Ki-Hyeon Seol
 
46' 7 Gunter Ribus (uit)/
4 Bernt Evens (in)
46' 8 Marc Van Britsom (uit)/
19 Patrick Goots (in) - 66'
75' 26 Ki-Hyeon Seol (uit)/
11 Gert Peelman (in)
85' 20 Jurgen De Neys (uit)/
5 Laszlo Nagy (in)
Fortuna Sittard
Mark Zegers
Jo Geerinckx
Joost Volmer
Robert Roest
Edwin Hermans
Jochem van der Hoeven
Marco Heering
Jarda Paciorek
Dennis Gerritsen
Joos Van Barneveld
Haevermans
 
9' Jochem van der Hoeven (uit)/
Wim Kiekens (in)
46' Marco Heering (uit)/
Dennis Krijgsman (in)
59' Jo Geerinckx (uit)/
Ronald Dassen (in)
63' Joos Van Barneveld (uit)/
Pascal Averdijk (in)