Royal Excelsior Mouscron

2 - 0

Zat. 25/04/1998 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade du Canonnier

Toeschouwers: 7.000
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Fernand Weytens - Christian Demoustier
 
Na R Exc. Mouscron - R Antwerp FC

R Antwerp FC zakt ondanks de sterke prestatie van een niet fitte Aleks Klak verder weg: "Nu primeert tweede klasse"

MOESKROEN - Ratko Svilar mag beweren dat de redding nog kan, geen Antwerpenaar die na de 2-0 nederlaag in Moeskroen nog gelooft in het mirakel. "Het bestuur moet nù werk maken van het volgend seizoen in tweede klasse," verwoordde doelman Aleks Klak het pessimisme van de spelersgroep. "Hoe sneller het daarmee begint, hoe groter de kans is dat we meteen naar eerste klasse terugkeren. Eerste klasse primeert niet meer, wel volgend seizoen."

De match
Hoewel R Antwerp FC na de rust het betere spel bracht, verdiende Moeskroen de overwinning. Voor de koffie versierde de grensploeg een handvol open kansen. Daarvan werd er maar één afgerond. Uitblinker El Idrissi trapte een weggekopte vrije trap vanop twintig meter prachtig in de kruising. Het doelpunt betekende voor R Antwerp FC dat tot dan op het bijna onbespeelbare veld wel voor elke bal knokte maar geen gevaar kon creëren, de zoveelste mentale opdoffer.

De bal werd lukraak richting Jamie Moralee en Darko Pivaljevic getrapt. Passes van geen vijf meter mislukten. Defensief klopte bij momenten niets. Igor Nikolovski viel bovendien met een spierblessure uit. R Exc. Moeskroen schiep de ene doelrijpe mogelijkheid na de andere. De jonge Van Dooren trapte het leer in het zijnet nadat een fout op Aleks Klak niet werd bestraft. De doorgebroken Pierre knalde hard op de Antwerpdoelman. Van Dooren zag zijn afgeweken schot net naast het doel zeilen.

El Idrissi kreeg de allerbeste kans, maar ook nu dwong Aleks Klak de vinnige middenvelder te ver uit te wijken. R.A.F.C. schoot voor de pauze tweemaal gevaarlijk op doel. Yves Feys ging gevat plat op een schot van Darko Pivaljevic. Manu Godfroid profiteerde niet van een slippertje van de Moeskroen-goalie. Na de rust dreven de Sinjoren het tempo op. Darko Pivaljevic kopte voorlangs. Danny Muller schoof het leer randje zestien meter naast. Achteraan liet Ratko Svilar zijn jongens man op man spelen.

Gevat counteren kon R Exc. Moeskroen, ondanks zijn snelle mannen als Pierre en Ban niet. Eén kans was voldoende om de bezoekers uit te tellen. Pierre zette voor naar de ingevallen Martic, die vrij aan de tweede paal kon binnenknikken (L.D.R. - GvA - 20/04/1998).

(bron: de pers - 20/04/1998)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Aleksander Klak - 70'
6 Ivan Ilic
2 Wim Kiekens
4 Geert Emmerechts (K)
3 Igor Nikolovski
14 Johan Mucher
18 Danny Muller
8 Manu Godfroid
7 William Verbeeck
11 Jamie Moralee
9 Darko Pivaljevic
 
43' 3 Igor Nikolovski (uit)/
5 Rudi Taeymans (in)
62' 2 Wim Kiekens (uit)/
22 Antonio Acosta (in)
Royal Excelsior Mouscron
21 Yves Feys
12 Olivier Besengez
19 Lionel Ladon
17 Giovanni Seynhaeve
7 Marco Casto
4 Steve Dugardein
23 Yves Vanderhaeghe (K) - 55'
11 Zoran Ban
9 Frédéric Pierre
6 Gonzague Vandooren
24 Mustapha El Idrissi - 19'
 
63' 6 Gonzague Vandooren (uit)/
10 Claude Verspaille (in)
65' 24 Mustapha El Idrissi (uit)/
8 Tonci Martic (in) - 81'
76' 11 Zoran Ban (uit)/
16 Isaias Maghalaes da Silva (in)