R. Antwerp F.C.

0 - 2

Zat. 15/07/1989

FC Dinamo Bucuresti

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.000
 
Scheidsrechter: ---
 
Oefencampagne 1989-'90 (02)

Na R Antwerp FC - FC Dinamo Bucuresti -- Geteste libero Roman Wojcicki een tegenvaller: alleen zijn lengte viel op Puike comeback van Alex

DEURNE - Amper veertien dagen geleden speelde Dynamo Boekarest tegen stadsgenoot Steaua nog de finale van de Roemeense beker. Wie bovendien weet dat het team van de door KV Mechelen fel begeerde trainer Mircea Lucescu liefst negen internationalen telt, kon al voorspellen dat R Antwerp FC zaterdagavond vooral zou moeten trachten de schade te beperken. De brigade van Davidovic deed het trouwens lang niet slecht, al volstond veel goede wil niet om het in dit stadium normale gebrek aan cohesie te compenseren. Zoals vorig seizoen rond hetzelfde tijdstip won Dynamo dan ook verdiend. Twaalf maand geleden werd het 1-4, ditmaal oogde de 0-2 nederlaag al iets vriendelijker voor de thuisploeg.

Wie samen met de ruim drieduizend kijkers (die allen in de veilige grote tribune hadden plaats genomen) de match volgde, weet bovendien dat vooral Alex Czerniatynski, die zich dadelijk in de gunst van het publiek speelde, een paar keer erg dicht bij een treffer was. Van Czernia die als bekend ook een paar gebreken heeft, kan men zeggen wat men wil, behalve dan dat hij zich niet zou inspannen. En van iemand die draaft en wroet, al of niet met de kop in de grond, houden de Antwerpfans nu eenmaal. Het was trouwens tegen de gang van het spel in dat Europees topschutter Dorin Mateut (hij scoorde het voorbije seizoen liefst 43 doelpunten) even na het halfuur de stand opende. Ook na die openingstreffer moest vooral de jonge Dynamo-keeper Steltex (amper 20) zich onderscheiden op pogingen van Nico Claesen, Frans Van Rooij en Patrick Schrooten, die zaterdag samen met Franky Dekenne n der betere Antwerpspelers was.

De Roemenen imponeerden daarentegen vooral tijdens het laatste halfuur en dit leidde tot een logische tweede doelpunt langs Raduciocu, de jonge vervanger van de naar Sporting Charleroi getransfereerde Rodion Camataru. Veel ogen waren zaterdagavond natuurlijk gericht op de test van de Poolse libero Roman Wojcicki bij R Antwerp FC. De 1,93 meter lange en 32-jarige testspeler, die bij Bundesliga-opklimmer Homburg de bons kreeg, kon zijn gebrek aan conditie zelden wegmoffelen en viel voornamelijk op door zijn lengte. Kwalitatief kwam hij echter niet eens aan de knie van zijn Dynamo-overbuur Rednic. Deze laatste, libero van de Roemeense nationale ploeg, is echter pas volgend seizoen transferabel, zodat R Antwerp FC nog altijd op zoek is naar een laatste man.

De kansen van Vasas Boedapest-libero Tibor Balog (25) zijn gestegen. Tenzij men wacht op het tornooi van de 'Stad Antwerpen' dat volgende vrijdagavond op het Kiel plaats heeft en waarin de eveneens transferabele 23-jarige libero van Ferencvaros Atilla Pinter in actie komt tegen K Beerschot VAV. Een paar uur eerder opent R Antwerp FC, met de debuterende Joegoslavische spits Milos Curcic in de rangen, dit tornooi tegen KFC Germinal Ekeren (Walter Geboers - bron: onbekend - 17/07/1989).

(bron: de pers - 17/07/1989)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Wim De Coninck
Yves Vanderveeren
Franky Dekenne
Roman Wojcicki (T.)
Rudi Taeymans
Hans-Peter Lehnhoff
Patrick Schrooten
Frans van Rooij
Rafal Quaranta
Alex Czerniatynski
Nico Claesen
 
46' Yves Vanderveeren (uit)/
Wim Kiekens (in)
FC Dinamo Bucuresti
Stelex
Dorin Mateut - 28'
Raduciocu - 60'
Rednic