R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 05/10/1996 20:00 u.

K.A.A. Gent

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters: Marcel Douce - Marcel Van Ransbeeck
 
Na R Antwerp FC - KAA Gent

Wim Kiekens brengt leven op de Bosuil

Deurne ó Voetballen op de Bosuil: het mocht weer. De door het stadsbestuur gevraagde muur werd in rode steen opgetrokken. Wim Kiekens schilderde er halfweg de tweede helft de witte strepen op. Met twee doelpunten binnen de vier minuten zette hij zijn ploeg op weg naar een verdiende overwinning. Johan Mucher is libero-revelatie, Dragan Koncalovic valt knap in. Het rood-wit van het plaatselijke R Antwerp FC blonk fel. Wim Kiekens bracht leven op de Bosuil. Hij kreeg hulp, van Johan Mucher, die de voor MacedoniŽ spelende libero Igor Nikolovski klasrijk verving. Van Cisse Severeyns ook en van Sinisa Koncalovic, de pas aangeworven Kroaat die in amper vijfentwintig minuten liet zien dat hij op technisch vlak wat extra's te bieden heeft. Het R Antwerp FC van nu is niet meer te vergelijken met de ploeg die aan de competitie begon.

Ratko Svilar en George Kessler hebben van de tros jongeren die hen in de handen werd geduwd een mentaal sterke groep gemaakt. Terug knokken na een achterstand. Het kan. Zaterdag werd het bewijs geleverd. Bovendien zorgden de nieuwkomers Manu Karagiannis, Sandro Da Silva en nu ook Dragan Koncalovic, voor meer voetballend vermogen. Rood-wit is de juiste weg ingeslagen. De gedoodverfde degradatiekandidaat lonkt momenteel naar de subtop. Ook dat is voetbal. Geen wonder dat de heren Ratko Svilar en George Kessler na de wedstrijd uitvoerig zaten te blinken. Lei Clijsters bleef weg van de persconferentie. Uit protest, omdat scheids- en grensrechter volgens Clijsters hun job niet naar behoren hadden uitgevoerd. Of is Clijsters gewoon een slecht verliezer? Zo onbekwaam was scheidsrechter Huyghe zeker niet geweest.

Dat Martens, om maar een voorbeeld te geven, een opgelegde kans niet verzilverde, kon de scheids niet aangewreven worden. KAA Gent had het overigens lange tijd niet onaardig gedaan. Jbari toonde zich opnieuw een steengoede spits. George Kulcsar kreeg de beweeggrage aanvaller niet echt onder controle. Geen wonder dat het precies Jbari was die de score opende. Zonder een uitstekende Aleks Klak had Jbari allicht meer gescoord.

R.A.F.C. won dus, dankzij twee treffers van Wim Kiekens. Eerst duwde hij een vrije trap van Dragan Koncalovic van kortbij binnen, nadien kopte hij een hoekschop van Sandro da Silva tegen het net. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Herreman werkte de bal in eigen doel. Het was het vervolg van een schitterende actie van Cisse Severeyns. De spits speelde als vanouds: soms ongelukkig, soms nonchalant, soms als een mislukte ballerina, vaak ook briljant. In de eerste helft had Cisse Severeyns kunnen, moeten scoren. Zijn lob viel net naast. Jbari had voordien tegen de staak gekopt. Voor het overige bleven de ploegen toen goed georganiseerd voetballen. Met Johan Mucher als vervangende vrije verdediger was dat voor R Antwerp FC niet zo evident. Johan Mucher speelde knap, deed wat van hem werd verwacht.

Het wierookvat werd overigens over verschillende hoofden leeg gekieperd. George Kessler begon. Hij klopte Ratko Svilar op de schouder. "Ratko Svilar heeft een groot aandeel in wat we tot op heden hebben bereikt." Ook van George Kessler was de volgende uitspraak: "Sandro da Silva is qua techniek met Thomas Hassler te vergelijken. Hij wordt een topper in Europa, geloof me." Rudi Smidts wat later over Aleks Klak. "Een doelman met klasse. Dat hij kwam, is ook goed voor Yves Van der Straeten. Yves is de voorbije weken veel scherper gaan trainen. Hij haalt opnieuw het niveau van vorig seizoen (Luk De Ranter - GvA - 7/10/1996)."

(bron: de pers - 07/10/1996)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
Aleksander Klak
Wim Kiekens - 68' - 71'
Johan Mucher
Geert Emmerechts
Rudi Smidts (K)
George Kulcsar
Manu Karagiannis - 22'
Sandro da Silva
Manu Godfroid
Ganiyu Owolabi
Cisse Severeyns
 
63' Ganiyu Owolabi (uit)/
William Verbeeck (in)
87' Sandro da Silva (uit)/
Sinisa Koncalovic (in)
K.A.A. Gent
1 Patrick Deman
4 Nico Vanderdonck
5 Edin Rancic
8 Mohammed Barka
10 Gunter Demeyer
11 Pascal De Breese
12 Ronald Foguenne
14 Tony Herreman (K) - 79' (O)
17 Tomas Vasov
18 Nordin Jbari - 61'
19 LIma Vieira Nivaldo
 
79' 12 Ronald Foguenne (uit)/
Dirk Vangronsveld (in)
79' Thomas Vasov (uit)/
16 Igor Calo (in)